איך להפוך את שבועות למושלם? גבינות אבל לא רק

ניר קרמון

שמגיעים אלינו להרכיב את פלטת הגבינות המושלמת, מיטב האנרגיות מושקעות במציאת הגבינות האיכותיות והייחודיות ביותר. אבל הסוד לפלטת גבינות מושלמת באמת הוא בבחירה האידיאלית של הפירות והדליקטסים המצוותים לגבינות. אלו, יוצרים חווית טעמים מדהימה באמת.

איך בוחרים את השותפים הנכונים לפלטת גבינות?

החוק הראשון הוא שאין חוקים – תוספות שונות מדגישות גווני טעם שונים של גבינה. פרי מסוים יכול להדגיש את החריפות של גבינה, פרי אחר יכול להדגיש את המתיקות שלה ופרי שלישי יחשוף בת טעם אגוזית שלא הבחנתם בה קודם.
לכן, החוק השני הוא – תטעמו. נסו את אותה גבינה עם פירות, אגוזים, ריבות, דבש ודליקטסים שונים ומצאו את השילוב שעובד הכי טוב עבורכם – או שתתנו לאורחים את האפשרות לשלב ולהתנסות בעצמם.

ואם אתם בכל זאת מחפשים קווים מנחים –  אפשר לחלק את השותפים לפלטה לשני סוגים: משלימים או מדגישים.
שותפים משלימים הם כאלה שמוסיפים לגבינה את הטעם החסר לה, למשל אם הגבינה שלכם חריפה או מלוחה, תרצו לשדך לה תוספות מתוקות שיאזנו אותה. כאן חשוב לזכור שככל שטעמי הגבינה חזקים יותר, התוספות צריכות להיות בהתאם; גבינה עדינה עם תוספת עדינה וגבינה חזקה עם תוספת חזקה – אחרת אחד הטעמים יאפיל על השני.
שותפים מדגישים הם כאלה שיש להם גווני טעם דומים לאלו של הגבינה, וידגישו את גווני הטעם שלה. אם לגבינה יש טעם אדמתי – משלבים פטריות. אם לגבינה יש טעם אגוזי – מגישים לידה אגוזים.

אבל שוב – לא חייבים להיצמד לקווים האלה. יכול להיות שתנסו לשלב מלפפון עדין עם גבינה כחולה עזת טעם וזה יהיה לכם טעים. לכו על זה.

קלאסיקה מוצדקת ריבת בצל עם גבינת בוש עיזים בבאשר פרומז'רי. צילום: אסף קרלה

קלאסיקה מוצדקת ריבת בצל עם גבינת בוש עיזים בבאשר פרומז’רי. צילום: אסף קרלה

הנה כמה שילובים שאני אוהב במיוחד:

ריבות או לא להיות

ריבות הן הבחירה הקלאסית לפלטת גבינות, כיוון שהמתיקות מאזנת את החריפות והחמיצות של גבינות. למרות שכולן מתוקות, יש להם גווני טעם שונים ולכן יש כאן אינספור אפשרויות לשילובים ומשחקים.

  1. ריבת תות ופלפל ורוד + שב דה ארז’נטל – החריפות העדינה של הפלפל הוורוד והמתיקות של התות ישתלבו נהדר עם החמיצות של גבינת העיזים הצרפתית.
  2. ריבת תפוז / מנדרינה + v.s.o.c black – המתיקות הרעננה של פירות הדר משתלבת בצורה מושלמת עם המתקתקות המדהימה של החאודה ההולנדית הנהדרת הזו.
  3. ריבת משמש + בלו ד’אוורן – ידוע שתאנים משתלבות נהדר עם גבינה כחולה, לכן הטעמי פרי והמתיקות המודגשים שבריבה (לעומת הפרי הטרי) יצרו איזון מושלם לגבינה בעלת הוורידים הכחולים.
  4. מרמלדת חבושים + חאודה עיזים צעירה – מרמלדת חבושים היא תענוג לחך כמעט עם כל גבינה, אבל כדי ליהנות ממנה כמו שצריך, אנחנו ממליצים לבחור בשני כיוונים:
    • שילוב קלאסי – חאודה עיזים צעירה
    • לאמיצים וגרגרנים – לה בלו דה שב
  5. ריבת בצל + בוש עיזים – תקראו לנו מיושנים, אבל המתקתקות של בצל מקורמל עם הנוכחות בחך והמרקם הדומיננטי של גבינת בוש העיזים הוא שילוב טעמים קלאסי על באגט טרי.

פירות ואגוזים

לפירות ואגוזים טריים, יש תפקיד נוסף חוץ מאיזון והדגשת טעמים – הם גם מוסיפים מרקם ועניין לפלטה. גם כאן, החוקים מאוד גמישים, אבל יש כמה שילובים שתמיד עובדים מצוין:

  1. גבינת גורגונזולה – עם אגס.
  2. גבינת מנצ’גו – עם תפוח ירוק.
  3. פטיט ברי – עם ענבים בשלים.
  4. גבינות עיזים בשלות כמו שב דה ארז’נטל– עם שקדי מרקונה.
  5. חאודות בקר מיושנות כמו אמסטרדם דאץ’ גולד 24 – עם אגוזי מלך.

הכותב הוא מנהל סניף באשר פרומז’רי חיפה העורך מדי חודש סדנאות לבניית פלטות גבינה. במהלך הסדנה, המשתתפים טועמים גבינות ומתנסים בשילוב תוספות שונות ולומדים איך מרכיבים פלטת גבינות מושלמת, משלב הבחירה, דרך החיתוך ועד ההגשה. פרטים נוספים – בסניף.

יש לנו יין על מדפי הפרומז'רי
נשמח לאישורך
אינך רשאי להמשיך בתהליך הרכישה.
המוצר התווסף לסל
שירות המשלוחים שלנו גדל מיום ליום! בואו נוודא שאנחנו מגיעים גם אליכם