בכל קיץ, עם עליית העדרים למרעה הגבוה, נפתחת עונת הזהב של בופור, גבינה המיוצרת כבר מאות שנים בכפרים הגבוהים של סבואה. עוד מימי הביניים היא נחשבה גבינה חשובה במיוחד עבור הכפריים, משום שאפשר היה לשמר בעזרתה כמויות גדולות של חלב לאורך חודשי החורף הקרים. בקיץ הרועים עולים עם עדרי הבקר אל אזורי האלפים הגבוהים, שם המרעה עשיר בצמחייה, פרחים ועשב טרי. הטרואר המיוחד של ההרים מעניק לחלב עומק טעמים ייחודי שלא ניתן לשחזר בשום מקום אחר.
כל גלגל הוא תמונת נוף של סבואה – פרחים הרריים, רוח קרירה וחלב עשיר שמספר סיפור בן מאות שנים של מסורת עמוקה. לבופור מרקם צפוף ואלסטי, צבע שנהב בהיר וניחוח נקי ומעודן. טעמה משלב מתיקות חלבית, אגוזיות ונגיעה פרחונית שמגיעה מהמרעה הגבוה. היא בעלת צורה גדולה ומרשימה, עם שוליים קעורים שמאפיינים את צורת הגלגל המסורתית.
בופור מושלמת להגשה על פלטת גבינות או כתוספת לפונדו, ומשתדכת נפלא עם יין אדום בעל גוף בינוני ועם יינות לבנים ורעננים כמו ריזלינג או סוביניון בלאן.



