About
אודות
בממלכת הגבינות האירופאית של המאה ה־16, נדידה בין מדינות וחבלי ארץ הובילה להמצאות קולינריות חדשות – ואחת מהן היא טליסיטר.
לפני כ-350 שנה שב פרומאז’ר שווייצרי לעיר מולדתו שבעמק האמנטל, לאחר ששהה בכפר טילסיטר שבדנמרק – כשהוא נושא עמו מתכון מיוחד. הוא שכלל את הנוסחה, והוליד גבינה שתכבוש את ליבם של חובבי הגבינות ברחבי העולם.
טליסיטר היא גבינה חצי קשה המיוצרת מחלב בקר משובח. גוונה צהבהב-בהיר ומרקמה אחיד עם חורים קטנים ועדינים. לאחר כחודשיים של יישון, היא מפתחת ארומה אגוזית עדינה וטעם עשיר אך מאוזן, עם נגיעות חמאתיות.
השומניות והרכות הטבעית שלה הופכות אותה לממכרת במיוחד – מושלמת בכריך חם, מעל טוסט או לצד פרוסת לחם שיפון טרי.




