מאפה שושנים

מיקה שמעונוב
אופן ההכנה

מניחים בקערית את השמרים, שלוש כפות מים פושרים ורבע כפית סוכר לרבע שעה.

מניחים את מצרכי הבצק בקערת לישה (כולל השמרים) ולשים למשך 8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך ודביק. מניחים בצד להתפחה של שעה (תלוי במזג האוויר, אפשר גם יותר).

חותכים את הבצל לרצועות, מטגנים על להבה גבוהה עד שמשחים מאוד, מורידים מהאש ומוסיפים פלפל שחור גרוס ושני שליש כוס דבש, מניחים בצד להתקרר.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מרדדים למלבן ומניחים רבע מהמילוי לאורכו הימני של הבצק.

מפזרים מעל למילוי רבע מכמות הגבינות ומגלגלים לשבלול ארוך.

חותכים לפרוסות ברוחב 5 ס"מ בערך ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.

ממלאים את התבנית ומניחים בצד לתפיחה של חצי שעה. מחממים תנור ל 190- מעלות יוצקים כחצי כוס שמן זית, בנדיבות. אופים למשך 30-40 דקות, עד שמשחים.

את יתרת הדבש מדללים עם מעט מים רותחים וכשהמאפה שזוף ויפה, מוציאים מהתנור ומברישים בנוזל.

מגישים מיד.

מצרכים

תבנית בקוטר 24 ס״מ
או תבנית מלבנית 18×24 ס״מ

לבצק:
½ קילו קמח
15 גרם שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
כוס מים פושרים (250 מ״ל)

למלית:
5 בצלים בינוניים
1 כוס דבש
שמן זית באשר
פלפל שחור גרוס
100 גרם מנצ׳גו סמי קורדו מגוררת
100 גרם אוניקאאס מאסדאם מגוררת

Start Cooking
להוטים להתחיל לבשל?
הוסיפו עכשיו לסל את מוצרי באשר המשתתפים במתכון
המוצר התווסף לסל
שירות המשלוחים שלנו מתרחב, אבל רק נוודא שאנחנו מגיעים עד אליכם