דולמדס עלי חוביזה (עם אורז שבור וגבינות בלו ד'אוורן ופיאנקו עזים צעירה)

כולי תמאם
אופן ההכנה

מכינים את המילוי:

מטגנים בצל בשמן זית כ 2- דק, מוסיפים את האורז, עשבים קצוצים, שום וקוביות עגבנייה וממשיכים לטגן עוד כ 2- דק.

מוסיפים את הלימון הסחוט ומתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור, מערבבים היטב ומוסיפים את המים הרותחים.

מבשלים ללא מכסה על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב ועד למצב שהאורז חצי מבושל.

מורידים מהאש, מוסיפים את גבינת הבלו ד'אוורן, מערבבים בעדינות ומניחים בצד לקירור. את עלי החוביזה שוטפים היטב וחולטים למשך 10 שניות.

 

ממלאים את העלים:

לוקחים כל עלה בנפרד, מניחים כף מילוי בחלק הרחב יותר של העלה, הקיפול מתחיל מהצדדים ומגלגלים לכיוון חלקו הצר של העלה.

מניחים בסיר פרוסות עגבנייה, בצל פרוס ופלחי לימון ומסדרים מעל את הממולאים כשכבה אחידה בסיר, שימו לב שחשוב לסדר אותם בצפיפות כדי שלא יזוזו ויפתחו במהלך הבישול.

שופכים מעל את רכז הרימונים, שמן הזית, מיץ הלימון ומלח ומוסיפים מים עד לכמעט כיסוי מלא.

מניחים צלחת שטוחה מעל הממולאים שתשמש כמשקולת שתמנע מהם לזוז במהלך הבישול.

מכסים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה כ 40- דק.

מורידים מהאש ומקררים, מניחים פרוסת פיאנקו עזים דקה ובתיאבון!

מצרכים

30 יח' עלי חוביזה בינוניים
1 כוס אורז יסמין
1 בצל לבן קצוץ
1 עגבניה קצוצה לקוביות קטנות
1/2 צרור שמיר/כוסברה
ופטרוזיליה קצוצים
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית כמון
4 עלי סלרי קצוץ
1 לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
2 כפות מלח
1 כף גדושה פלפל שחור
1 כף בהרט
5 כפות שמן זית באשר
חופן צנוברים טריים
40 גרם גבינת בלו ד׳אוורן
גבינת פיאנקו עזים צעירה
1 וחצי כוס מים רותחים
מצרכים לבישול:
5 עגבניות אדומות פרוסות
1 בצל לבן פרוס דק
5 כפות רכז רימונים
1 לימון – סחוט למיץ
5 כפות שמן זית באשר
2 כפות מלח דק
מים

Start Cooking
להוטים להתחיל לבשל?
הוסיפו עכשיו לסל את מוצרי באשר המשתתפים במתכון
המוצר התווסף לסל
שירות המשלוחים שלנו גדל מיום ליום! בואו נוודא שאנחנו מגיעים גם אליכם