פיצה ירוקה

גל קולוג
אופן ההכנה

א. מניחים את הקמח בקערה ויוצרים בו צורה של בור קטן. מוסיפים את הסוכר החום, השמרים, שמן הזית וכוס מים אחת

ב. מתחילים בלישה- באמצעות מעבד עם וו מעוקל יעודי ללישה או עם הידיים (עובד נפלא עם שניהם) תוך כדי מוסיפים בהדרגה את מעט המים הנוספים (רבע כוס) לפי הצורך

ג. מעבירים את הבצק לקערת עם קצת קמח בתחתית, מפזרים מעליו מעט קמח ומכסים עם ניילון נצמד ומגבת. מניחים לבצק לתפוח עד לילה שלם (התפיחה משתנה עם מזג האוויר. יותר זמן תפיחה- יותר אלסטי וארומטי יצא הבצק) תו"כ תהליך התפיחה מפנצ'רים את הבצק שתפח ולשים מחדש (רצוי יותר מפעם אחת)

ד. מחלקים את הבצק לשתי יחידות ומרדדים. אם הצלחתם לרדד עד שנותרה לכם שארית, השאירו אותה לקינוח- אפשר להכין קלצונה קטן ממולא שוקולד!

ה. מניחים הבצק על תבנית עגולה, יוצקים את הרוטב (אפשר להכין מעגבניות טריות/להשתמש ברוטב עגבניות קצוצות בשימורים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לכ-8 דקות (משתנה בין תנור לתנור ושווה להשגיח על התהליך מקרוב בפעם הראשונה)

ו. פותחים את התנור, מוסיפים את הגבינות והארטישוק ומותירים את הפיצה לחמש דקות אפיה נוספות

ז. הפיצה הביתית מוכנה כשיש לה צבע מעט שזוף (זוכרים את הסוכר החום?) והיא לא שרופה

ח. בתאבון!

מצרכים

כמות ל 2 מגשים

פסטו ירוק

גאודה רוסלו פסטו

ארטישוק א-לה רומנה

רוקט (לא חובה)

רוטב עגבניות

שלוש וחצי כוסות קמח לבן / קמח חיטה 00 לכל מטרה

שש כפות שמן זית

שתי כפיות סוכר (עדיף חום, לצבע)

כף וחצי שמרים יבשים

כפית מלח אחת

כף דבש שטוחה, לא גדושה

אחת ורבע כוסות מים חמימים בהם נמיס את המלח והדבש

מגש אפיה לפיצה בקוטר 32 ס"מ

Start Cooking
להוטים להתחיל לבשל?
הוסיפו עכשיו לסל את מוצרי באשר המשתתפים במתכון
המוצר התווסף לסל
שירות המשלוחים שלנו גדל מיום ליום! בואו נוודא שאנחנו מגיעים גם אליכם